Hoe Ga Je De Strijd Tegen Suiker Aan

Hoe vaak heb je zin in suiker. Of laat me het zo zeggen, hoe vaak vraagt jou mentale bewustzijn om suiker. Het zit allemaal in je hoofd. Het is een gewoonte geworden om zoete dingen te eten of te drinken. Gewoontes kan je afleren, het gaat alleen niet zo makkelijk. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om op meerdere momenten op een dag suiker te eten. In de ochtend smeer je op je brood chocopasta, jam en hagelslag dat zijn allemaal zoete dingen. Wat ook een belangrijke is thee met suiker. Drink je thee zonder suiker een opgegeven moment ga je het lekker vinden tegelijk werk je minder suiker naar binnen. Leer jezelf om hiermee om te gaan en de zoete dingen te vervangen met gezonde dingen.
Als je alles bij elkaar optelt wat een mens gemiddeld aan suiker binnen werkt is dat wel een flinke dosis aan suiker. Haal dat weg en je bent je al goed op weg om zonder suiker te eten.

Zoet wilt meer zoet

Dit heeft met je hersenen te maken omdat je steeds weer zoetprikkels krijgt. Elke dag weer, dag in dag uit. Je lichaam gaat hieraan gewent raken en gaat erna vragen. Dus als je grijpt naar zoete dingen weet je waardoor het komt. Vecht hier tegen en ga de strijd om iets anders te pakken. En elke keer dat je weigert om zoetigheid te eten ga jij je beter voelen en laat jij je hersens weten “NEE IK WIL NIET”. Inplaats van een koekje pak je een cracker, fruit en water. Leer jezelf een nieuwe gewoonte aan en je zult zien dat je het nooit nodig had. Dus als je zoetigheid blijft eten ga je het blijven eten. Maar als je deze ketting reactie doorbreekt door ermee te stoppen om zoetigheid te eten. Zul je zien dat het veel makkelijk gaat gaan om het te weigeren

Hoe ga je deze strijd aan

Praat met je zelf, zeg tegen jezelf dat je geen suiker mag eten. Dag in dag uit zeg je dat tegen jezelf tot dat je merkt dat het niet meer nodig is. Wanneer is dat ? Als jij met iemand in een gesprek die gene eet een lekkere zoete stroop wafel en biedt jou ook eentje aan. Op dat moment heb je een belangrijke keuze om te maken. Ga je voor de verleiding of ga je tegen je zelf praten en tegen je zelf zeggen dat je geen suiker mag en dat je moet vechten er tegen. Als je jij zulke strijden dag in en dagDe strijd tegen suiker uit kan winnen word je uiteindelijk immuun ervoor en hoef je niet meer tegen jezelf te zeggen dat je er tegen moet vechten. Op dit moment heb je je hersens al duidelijk gemaakt dat je het niet wilt en je lichaam zal er ook niet om vragen.

Goeie hoeveelheid suiker

Het is moeilijk om te zeggen wat een goeie hoeveelheid is. Je moet kijken waar jij je prettig bij voelt. Mijn tip is als volg begin met de koekjes. Elimineer dat eerst en dan ga je vervolgens naar de volgende overwinning. Vervolgens ga je in de ochtend geen suiker meer binnen werken gewoon helemaal niets. Op een gegeven moment ga je zelf zien wat een goeie hoeveelheid is voor jezelf. Het verschilt per persoon en dat ligt helemaal aan jezelf.