Suikerhoudende dranken, waarom is dit schadelijk voor je?
Zonder Suiker Eten- Dé plek om te starten met een gezonde levensstijl!
Geen Suiker Meer eten 4 mei 2017
mm
Miriam Geen reacties

Meer informatie over Natuurlijk Suikervrij van Miss Natural? Al meer dan 2000 mensen hebben deze methode al gedownload!

JA, IK WIL OOK SUIKERVRIJ LEVEN

Je drinkt vast weleens een drankje. Soms is de verleiding voor mensen groot en nemen ze graag een glas frisdrank, oftewel een van de suikerhoudende dranken waar ik het met je over wil gaan hebben. Waarom deze schadelijk voor je kunnen zijn? Lees het in deze blog >>> Suikerhoudende dranken, niet alleen slecht voor je […]

Je drinkt vast weleens een drankje. Soms is de verleiding voor mensen groot en nemen ze graag een glas frisdrank, oftewel een van de suikerhoudende dranken waar ik het met je over wil gaan hebben. Waarom deze schadelijk voor je kunnen zijn? Lees het in deze blog >>>

Suikerhoudende dranken, niet alleen slecht voor je tanden

Je kent het misschien wel van je ouders, die vroeger tegen je zeiden dat je niet teveel cola moest drinken omdat dit slecht voor je tanden is. Ik herken het in ieder geval en daarom mochten wij enkel in het weekend één of twee glazen cola drinken. Maar wist je dat frisdranken niet enkel slecht voor je tanden zijn maar veel meer met je lichaam doen?

Onderzoek naar cola

Er is onlangs een onderzoek gedaan naar de gevolgen van het drinken van cola en de gevolgen voor je lichaam. Naast het feit dat je tandglazuur eerst een enorme opdonder krijgt, gebeurt er veel meer, namelijk het volgende;

De eerste minuten

  • Je lichaam krijgt bij het drinken van een glas gemiddeld 10 theelepels suiker binnen. Normaal gezien kun je dit niet voor elkaar krijgen maar doordat er fosforzuur aan toegevoegd is markeert dit de zoete smaak

Binnen 20 minuten

  • Je bloedsuikerspiegel zal omhoog schieten waardoor er ontzettend veel insuline vrij zal komen in je lichaam. Je lever moet nu aan het werk en die zet de overtollige suikers om in vetten (en daar word je dik van)

Binnen 40 minuten

  • De cafeïne die in de cola zit is nu opgenomen door je lichaam. Hierdoor zullen je pupillen zich verwijden, je bloeddruk gaat omhoog en je lever zal meer suiker afgeven in je lichaam. Voorlopig zul je jezelf door dit effect wakker en helder voelen.

Binnen 45 minuten

  • In je lichaam zal er dopamine aangemaakt worden waardoor je lichaam dit zal herkennen als plezier.

Na meer dan 60 minuten

  • Calcium, magnesium en zink zullen in je darmen met elkaar verbonden worden door de fosforzuur die in de cola zit. Uiteindelijk zal de suiker of zoetstof ervoor zorgen dat de uitscheiding van calcium versnelt wordt.
  • Cafeïne zorgt ervoor dat vocht afgedreven wordt in je lichaam waardoor je snel naar de wc zal moeten. Niet alleen het water wordt afgevoerd maar ook belangrijke stoffen zoals magnesium, calcium en zink.
  • Nu komt je dip oftewel de suikercrash. Eerst voelde je je hyper/fit en nu zul je je loom en moe gaan voelen.

Voorlopig duurt dit nog wel even voort aangezien je nog een dip kan krijgen als gevolg van een cafeïnecrash. Dit kan uren aanhouden waardoor je het liefst nog een blikje open trekt om dat heerlijke gevoel te krijgen.

Al met al geen goed idee dus om cola of andere frisdranken die veel suiker bevatten te gaan drinken aangezien dit meer met je lichaam doet dan je zou verwachten

Alternatieve dranken

Het beste voor je lichaam is natuurlijk water drinken in plaats van suikerhoudende dranken. Misschien vind je dit maar saai, maar je kunt een glas water wel een stuk lekkerder maken door er bijvoorbeeld een stukje citroen, wat munt of komkommer aan toe te voegen. Wil je wat anders? Dan kun je zelf ook vers sap persen (met mate aangezien in fruit ook suikers zitten), een smoothie maken (tevens een lekker ontbijt, lunch of tussendoortje) of je drinkt verse thee (bij voorkeur zonder cafeïne en zuiker)

Tips en inspiratie

Heb je tips en inspiratie nodig, of wil je meer lezen over de gevolgen van suiker? Ben je op zoek naar een goede methode om suikervrij te gaan leven? Lees dan snel even verder op de site van Miss Natural.

suikerhoudende dranken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *