Zonder suiker bakken : 4 suikervrije bakrecepten - zondersuikereten
Zonder Suiker Eten- Dé plek om te starten met een gezonde levensstijl!
40 Dagen zonder suiker 28 augustus 2017
mm
Miriam Geen reacties

Meer informatie over Natuurlijk Suikervrij van Miss Natural? Al meer dan 2000 mensen hebben deze methode al gedownload!

JA, IK WIL OOK SUIKERVRIJ LEVEN

Zonder suiker bakken een probleem? Met deze recepten kan jij voortaan makkelijk en lekker thuis bakken. Lees snel verder!

‘’Zonder suiker bakken is moeilijk…’’

 

Waarschijnlijk heb je altijd een recept gevolgd met suiker.

Althans, bijna iedereen die ik ken deed dat eerst ook.

Waarom?

Het is gemakkelijk. Bakken met suiker geeft een over het algemeen een aangename smaak voor bijna iedereen. Maar de makkelijke weg is niet altijd de juiste.

Als je deze site al wat langer volgt begrijp je onderhand wel waarom je zonder suiker zou moeten leven.

Weet je dit niet lees eerst dit artikel: waarom?

Vandaag ga ik je 10 recepten geven zodat jij alsnog kan blijven bakken alleen dan nu zonder suiker.

Zonder suiker bakken gaat een stuk makkelijker worden:

Recept #1

Zonder suiker bakken…: Chocolade cake

Ingrediënten:

  • 45 g ongezoete cacaopoeder
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel vanille
  • ½ kopje honing
  • 1 theelepel kokosolie
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • eieren 2
  • 1 kop volkorenmeel

Bereiding:

Zet de oven aan en verwarm deze naar 180 graden celsius.

Klop de eieren in een kom en voeg hier de honing, vanille appelmoes en zout aan toe.

Meng het geheel vervolgens door elkaar.

Zeef de bloem en het cacaopoeder in een andere kom en voeg hier het bakpoeder, kardemon en kaneel aan toe.

Meng het helemaal door elkaar.

Doe de kommen bij elkaar en meng deze ook weer.

Meng het geheel goed door elkaar.

Pak een taartvorm en vet deze in met kokosolie, giet hier het mengsel in.

Bak de taart tussen de 30 en 40 minuten lang in de oven.

Je kan een satéprikker gebruiken om te kijken of de cake al gaar is.

Als er niets aan de satéprikker blijft kleven is de cake zonder suiker klaar.

Recept #2 Appeltaart havermout muffins

Ingrediënten (12 muffins) :

  • snufje zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 480 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 25 gr honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 250 gram havermout
  • 1 appel

Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar.

Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door.

Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.

Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes.

Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes.

Ik vind het makkelijk om dit met een ijslepel te doen.

Er blijft nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.

Bak de muffins ongeveer 30 minuten op 180 graden en wacht tot ze gaar en goudbruin zijn.

Recept #3 Bananenbrood

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder 50 gr pure chocola
  • 75 gram gemengde noten
  • 60 gr dadels (3 medjool dadels)
  • Snufje zout
  • 30 gram kokosrasp

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. gezond bananabread.

Nog wat tips:

luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.

Je kunt het bananabread ook heel goed invriezen.

Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.

Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.

Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.

Met speltbloem kan je het ook maken.

Ook kun je de helft van het meel vervangen voor quinoameel, havermeel of boekweitmeel.

Daar wordt hij iets steviger van.

De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.

Recept #4 Volkoren amandelcake

Recept zonder suiker :

  • Volkoren amandelcake Ingrediënten
  • 2 kopjes volkorenbloem
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • halve theelepel kaneel
  • ½ theelepel steviapoeder
  • theelepel vanille extract of 1 vanille stokje
  • 1 mespuntje zout 4 bananen, geprakt 3 eetlepels amandel pasta
  • 1 ei, geklopt
  • magere melk, 1 kop
  • ¼ kop amandel schaafsel – De amandelpasta kan eventueel vervangen worden door pindakaas.

Bereiding Warm de oven voor op 180 graden.

Beleg vervolgens een cakevorm met bakpapier.

Pak een grote kom en meng hierin de bloem, bakpoeder, stevia, zout, kaneel.

Meng in een andere kom de melk, ei, banaan, vanille en amandel pasta.

Meng daarna de mengsels van beide kommen door elkaar tot er geen klontjes meer zitten in het beslag.

Klontjes van de banaan zijn niet erg.

Doe het beslag in de cakevorm en besprenkel hem met het amandelschaafsel.

Bak de cake in 35 a 40 minuten af.

Prik er met een satéprikker in om te zien of de cake gaar is.

Variatietip: voeg gehakte nootjes, kokos schaafsel of gedroogd fruit toe aan de cake. (Zonder suiker bakken is het toch nog zoet met de laatste)

Dit was het weer voor deze blog. Succes met zonder suiker bakken!

Ik hoop dat je er veel aan hebt gehad en dat je een gezond en suikervrij leven krijgt!

Maar wacht…

Voordat je gaat wil ik je nog wat duidelijk maken en iets vertellen:

Uiteraard is dit niet alles wat je kan doen.

Er is nog veel meer wat jij kan gaan toepassen in je leven (zonder suiker).

Een tijdje terug kwam ik Eva van Zeeland, de oprichter van Miss Natural Lifestyle tegen en heeft ze me veel geleerd.

Ik leerde van alles over suikers en wat ik wel en niet kon eten.

En natuurlijk ook dranken zonder suiker.

Ook gaf ze me enorm veel recepten om mee aan de slag te gaan.

Maar wat voor mij toch echt het meest waardevolle was:

Ze motiveerde me.

Eva zorgde ervoor dat ik het volhield en van alles een gewoonte kon maken.

Niet alleen dat, maar ook gaf ze me toegang tot een besloten facebook groep met allemaal anderen die mij ook weer motiveerden.

Wil jij dit nou ook bekijk even haar cursus en schaf het aan.

Als je na 10 dagen nog steeds denkt dat het niks is. (Wat ik betwijfel…)

Kan je gewoon een mailtje sturen en krijg jij al je geld terug.

Maar ik ga er niet van uit nadat je het hebt gezien.

Ik hoop dat je wat aan de blog hebt gehad en hopelijk tot de volgende blog! Succes!

 

Zonder suiker bakken zal even wennen zijn maar het resultaat zal ook verrukkelijk zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *